Spotrepair

Een spot-repair is een plaatselijke lak reparatie. Door deze reparatie methode bespaart u tijd en onnodige kosten. Spot-repairs zijn bedoelt voor schades aan de auto die zich beperken tot een deel van het plaatwerk of bumper. Daardoor is het niet nodig om het onderdeel te vervangen. Het is financieel aantrekkelijker om deze schade te laten herstellen. Waar vroeger nog hele delen van de auto overgespoten moesten worden, kunnen we het nu beperken tot een plek ter grote van een velletje A4 papier.

De spot-repair heeft als voordeel dat alleen de echte schade wordt hersteld en de omringende fabriekslak in originele staat blijft. Door gebruik te maken van de kleurcodes van de auto en een geavanceerd kleurmengsysteem kan de exacte kleur worden gemaakt wat zorgt voor de perfecte afwerking van de herstelde schade.

Hieronder volgt ons stappen plan van het herstel proces.

 

Zo word de auto bij mij binnen gebracht, een behoorlijke lak beschadiging met een diepe kras en deuk in de bumperhoes.

Zo word de auto bij mij binnen gebracht, een behoorlijke lak beschadiging met een diepe kras en deuk in de bumperhoes.

IMG_2518

Allereerst zorg ik ervoor dat de omliggende delen tijdens het herstel niet beschadigd kunnen worden. Daarna begin ik met het uitdeuken van het kunststof waarna ik de lak beschadigingen grof uit schuur en afwerk met een laagje kunststof plamuur om identiek de oorspronkelijke vorm terug te krijgen in de bumperhoes.

IMG_2519

Als de bumper zijn oorspronkelijke vorm weer terug heeft, word deze grof voorbewerkt en in de grondverf gezet en gedroogd door middel van een infrarood lamp. Hierdoor ontstaat er snel een mooie gladde ondergrond die ook nog zorgt voor een perfecte hechting van de aflak.

IMG_2520

De grondlak en en de omringende originele laklaag woord zeer fijn voorbewerkt en klaargemaakt voor de uiteindelijke aflak.

IMG_2521

Als de bumper netjes in identieke kleur is gespoten volgt er een laag blanke lak die zorgt voor de hoogglans en bescherming van de carrosserie zoals de oorspronkelijke lak laag. Deze word ook weer door middel van een infrarood lamp snel uitgehard.

 

IMG_2523

Als de lak uitgehard is kan deze uitgepoetst worden en binnen een enkele uren kan de auto weer met de bumper in nieuwstaat zijn weg vervolgen

Als u zich afvraagt of een dergelijk herstel proces geschikt is voor de schade aan uw voertuig kan u mij natuurlijk altijd een e-mail zenden via info@krasendeukservice.nl of bellen op 0614516428